لمسة حواء \ طبخ \ مقبلات
طريقة عمل الكانيلونى بالصور
طريقة عمل الكانيلونى بالصور
المقادير كوب ونص دقيق
كوب ونص لبن
2 بيضة
ملح وفلفل وتوابل
طماطم
لحمة مفرومة مستوية
الطريقة
ينخل الدقيق ويضاف له الزيت والحليب والملح والفلفل الاسود
وقلبى كويس لحد مايبقى ناعم ولين زى الصوره
ثم توضع مقلاه على النار وتدهن بقليل من الزيت وبعد ما تسخن تاخد شويه عجينه وتفردبها فى المقلاه وتترك حتى تنضج من الاسفل
ثم تقلب على الوجه الاخر
بعد تمام النضج نرفعها من على النار وهكذا لحد ما العجينه تخلص
طبعا هنكون معصجين اللحمه وكلنا عرفين ازاى نعملها
بعد كده هنجيب الفطير اللى عملناه من شويه ونفرده ونحط فيه شويه لحمه
بعدين نلفها زى الصوره
هنعمل باقى المقادر بنفس الطريقه ويعدين هنرصها فى صنيه
زى ما شبفين انا بعد ما رصتها حطيت على وشها صلصه وممكن تحطى جبنه منزريلا او تركى اى نوع تحبيه
وبعدين تدخليها الفرن فى درجه حراره متوسطه
دى صورتها بعد ما خلصت بالهنا والشفا وممكن تحطى عليها طماطم مقطه وممكن بدل اللحمه تحطى جبنه ببقدونس
كوب ونص لبن
2 بيضة
ملح وفلفل وتوابل
طماطم
لحمة مفرومة مستوية
الطريقة
ينخل الدقيق ويضاف له الزيت والحليب والملح والفلفل الاسود
وقلبى كويس لحد مايبقى ناعم ولين زى الصوره
ثم توضع مقلاه على النار وتدهن بقليل من الزيت وبعد ما تسخن تاخد شويه عجينه وتفردبها فى المقلاه وتترك حتى تنضج من الاسفل
ثم تقلب على الوجه الاخر
بعد تمام النضج نرفعها من على النار وهكذا لحد ما العجينه تخلص
طبعا هنكون معصجين اللحمه وكلنا عرفين ازاى نعملها
بعد كده هنجيب الفطير اللى عملناه من شويه ونفرده ونحط فيه شويه لحمه
بعدين نلفها زى الصوره
هنعمل باقى المقادر بنفس الطريقه ويعدين هنرصها فى صنيه
زى ما شبفين انا بعد ما رصتها حطيت على وشها صلصه وممكن تحطى جبنه منزريلا او تركى اى نوع تحبيه
وبعدين تدخليها الفرن فى درجه حراره متوسطه
دى صورتها بعد ما خلصت بالهنا والشفا وممكن تحطى عليها طماطم مقطه وممكن بدل اللحمه تحطى جبنه ببقدونس
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق