الأحد، 22 يناير، 2012

طريقة عمل فراخ بانيه بالصور

لمسة حواء \ طبخ \ مشويات
                طريقة عمل فراخ بانيه بالصور
المقادير


نص كيلو صدور فراخ مخلية

دقيق

بقسماط

توابل عبارة عن

ملح فلفل قرفة شطة كمون كسبرة ناشفة

جنزبيل بودر قرنفل بودر ثوم بودر واي توابل تحبيها

الطريقة


اول حاجة يا بنات هنجهز تتبيلة الفراخ في منتهي البساطة

هنجيب شوية مية متبلة بكل التوابل اللي قولت عليها

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

وهنجيب الصدور المخلية والمتقطعة سلايسز ونحطها في التتبيلة ونسيبها شوية حوالي نص ساعة

وممكن اقل كمان لو انت مستعجلة

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

وفي الوقت اللي بتتبل فيه هنجهز الدقيق والبقسماط


هنجيب شوية دقيق ونتبلهم بملح وفلفل واي توابل تحبيها

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

وهنجيب البقسماط وعليه شوية دقيق ونتبلهم برضه بملح وفلفل وشطة وثوم بودر وجنزبيل وقرفة واي توابل تحبيها برضه

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

هنجيب الفراخ بعد ما اتبلت

وناخد قطعة منها ونحطها في التتبيلة ونبلها كويس


فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

وبعدين ناخد حتة الفرخة وعلي الدقيق ونقلبها علي الجنبين كويس

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

نرجع تاني نحط حتة الفرخة في المية بتاعة التتبيلة


فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا


واخر خطوة هناخد حتة الفرخة ونحطها في البقسماط والدقيق المتبلين

ونقلبها علي الجنبين ونضغط عليها بايدنا كويس


وممكن ما تحتاجيش تحطيها في التلاجة عشان تتماسك

لانك وانت بتعمليها في البقسماط بتضغطي عليها كويس بتمسك وبتبقي مظبوطة

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

ونكرر نفس الخطوات لحد ما نخلص كل الكمية بتاعة الفراخ


فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

وفي زيت غزير وسخن نحط الفراخ تتحمر

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

ونقلبها علي كل ناحية لحد ما تاخد اللون الدهبي الجميل

ونطلعها علي ورق مطبخ عشان يتشرب الزيت الزيادة

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

ودة الشكل النهائي للفراخ

فراخ بانية سهلة جدا وطعمة جدا من مطبخي بالصور طبعاااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق